torsdag den 5. november 2015

Veninder jeg bare droppede

Det foregår jo altid i en specifik sammenhæng at man droppe en veninde, af umiddelbart forskellige grunde der alligevel kan danne et mønster gennem livet.

Er jeg ikke et trofast menneske, der kam magte et venskabs op og nedture? Jo, nogen gange, der er eksempler på begge dele.

På mange måder må det være Autist on/off knappen der aktiveres, når et eller andet svigt er blevet registreret og man lukker helt af. Men ser ingen fremtid i venskabet. Ikke at jeg efterfølgende ikke tænker på dem, eller er ked af det, men de er ude af mit liv, og jeg kontakter ikke.

Brand hårdt? Jo, men jeg har ikke set det som et regulært mønster før nu, men jeg har jo gjort det med 4 nære veninder, så et mønster er der jo. Har jeg ikke kæmpet for venskaber, jo det har jeg også, jeg har også været fleksibel og tålmodig osv.

Har jeg også gjort det i andre situationer, gået fra noget mentalt og ikke set tilbage.....og som regel finder jeg ikke der er et valg, bare noget der skal klares.

Måske netop det at der ikke er alternativer er vel en rigiditet i min måde at anskue ting på, ikke at jeg ikke kan reflektere over situationerne, det synes bare udover mine evner at ændre på det, det er som det er.
Kan jeg ikke løse konflikter, jo nogen gange, men der var vel ikke direkte konflikter der fik mig til at droppe veninder, måske bare noget underliggende der trak i forskellige retninger.


Ja, så hyggeligt kan det være.

Jeg har måske også sådan, at jeg tænker folk er som de er, ikke at jeg ikke tror på man kan ændre sig, men jeg ser det som noget man skal ville rigtigt meget, skønner jeg måske at en person næppe har interesse i ændring af adfærd pga. af mig, og derfor så opgiver fremfor at finde løsninger?

Men et brudt  venskab medfører et tab, fx. et tab af nogen der husker en fra tidligere. Noget andet er om jeg har gået ud af venindeforhold fordi jeg har fundet dem for ensidige, at jeg kom i tvivl om balancen i forholdet. Balancen i veninde forhold skifter efter hvordan den enkelte har det, det er i de perioder man må kæmpe for at bevare venskabet, men efter diverse perioder over år, kan da komme en tid hvor man ikke vil mere.

Var veninderne ikke klar til at jeg var på vej i en anden retning....At jeg som menneske måske er lidt mere på vej end de fleste, hvilket kan være svært at følge med i....At jeg måske ikke er god til at kommunikere mine mellemregninger, når jeg først har flyttet mig mentalt? Og jeg har været gennem ret ekstreme perioder, hvor jeg har været gennem en turbulent udvikling og hvor nogen oplevelser måske ikke rigtigt kunne deles. Så står man alligevel alene med noget væsentligt, som jo burde deles med en god ven. Og når så den ene oplever meget og den anden ikke, det kan være ok, men af og til trækker det venskabet skævt.

Det er ikke fordi jeg behøver at begå karaktermord på gamle veninder, jeg kan sagtens huske hvad jeg kunne lide ved dem og hvad der var godt -men det er bare ovre.

Jeg tror kernen hver gang er "du der kender mig, og kender mig så godt man nu kan, du svigtede mig, selvom du burde have vidst bedre, jeg stod alligevel helt alene og ikke for første gang i venskabet, og hvad skal man så bruge en ven til?" Måske Autist logik, fremfor neuro typisk, ikke så meget føle, bare en konstatering.

Har Autister en lille sort bog, og en dag regnes der sammen og man ser resultatet og tænker:... hmmmm, hænger det her sammen....Og når vi har sat to stregen under resultatet beslutter vi os?

Venskaber består af at følge og være der, det er reelt nok at sige, jeg kan ikke hjælpe så meget nu fordi jeg selv er nede, for det viser man har set at der er noget at hjælpe med. Nogengange er det så lidt der skal til for at bevare og nurse et venskab. Men som venner er det vigtigt at være der når de store ting sker, bare i en eller anden grad, at man viser man har set og hørt.

Jeg tager ikke mange mennesker ind i mit liv og jeg investere i venskaber, af den grund er det ikke godt at miste venner. Har jeg såret nogen? Sikkert, for der kom ofte ikke noget om hvorfor jeg pludseligt forsvandt ud af deres liv.

Har jeg så ingen venner mere, jo det har jeg, både gamle og nyere.
Tanker om at at blive diagnosticeret med Autisme i en meget voksen alder

Mit billede
Min blog handler om mine refleksioner efter at blive diagnosticeret med Autisme spektrum i en meget voksne alder. Jeg skriver bloggen for at selv holde styr på forløbet fra den første tid efter diagnosen til forhåbentlig mere afklaring. Jeg skriver også bloggen fordi mange i dag bliver sendiagnosticeret med ASF, uden der er så meget hjælp at hente lige i den situation. Men hjælp udefra eller ej, jeg tror der er nogen tanker man selv skal i gennem og information man selv må søge. Jeg hedder Cecil Cathrin Augusti Ludvigsen, jeg er foredragsholder, BID brugerlærer, performancekunstner....og førtidspensionist. Og jeg står selv for alle billeder og fotos på min blog. Og jeg håber og arbejder på at få et liv hvor de praktiske trivielle ting, det sociale og det spændende og kunsten, kan komme til at fungere sammen til et godt liv med mening. Du kan også følge mine blogs i Facebook gruppe: Autisme og mig bloggen

Blog-arkiv